World Cyber Games Benelux

Meer informatie over de World Cyber Games Benelux 2011

Meer informatie over de World Cyber Games Benelux 2011

Zaterdag 10 september en zondag 11 september organiseert de E-sportbond de World Cyber Games Benelux 2011, het meest prestigeuze eSport evenement ter wereld. Tijdens Gameland zal attractiepark Bobbejaanland helemaal in het teken staan van alles wat met games te maken heeft. De WCG zal zich vestigen in het 4D theater, naast de ingang van het park. In een theater met maar liefst 500 m2 oppervlakte en 275 stoelen zorgt dat iedereen kan genieten van de games die op en voor het podium gespeeld zullen worden.

 

 

Dit jaar kunnen gamers kiezen uit twee titels: Starcraft II (zaterdag 10 september) en FIFA 11 (zondag 11 september). Beide games worden gespeeld op de PC in een 1 vs 1 opstelling.  Inschrijven voor beide games kan via de website van de WCG Benelux 2011: www.wcgbenelux.nl.

De WCG Benelux 2011 is open voor inschrijving voor mensen uit Nederland, België en Luxemburg. Per game zal er één gamer afreizen naar Busan in Zuid-Korea voor de World Cyber Games Grand Finale in december.

Deelname aan het evenement kost 10 euro. Gamers met een Gamer lidmaatschap bij de E-sportbond hoeven geen deelnamekosten te betalen. Naast de 10 euro deelnamekosten dient er ook entree te worden betaald voor Gameland. Kaarten voor dit evenement kosten in de voorverkoop 25 euro en aan de poort van het park 32 euro. Wij raden alle gamers daarom aan om zo snel mogelijk kaartjes te kopen in de voorverkoop. Meer informatie over hoe gamers kunnen betalen is te vinden op de info pagina van de WCG Benelux 2011.

Voor iedere game zijn 24 plaatsen in 6 poules van 4 personen. De poulefase wordt opgevolgd door de single-elimination, waarbij twee spelers die een wildcard hebben weten te bemachtigen zullen instromen, waaronder Manuel "Grubby" Schenkhuizen! Spelers die uitgeschakeld zijn voor het evenement zijn natuurlijk van harte welkom om te blijven kijken bij het evenement, maar kunnen ook Gameland verkennen en gebruik maken van alle attracties die Bobbejaanland rijk is.

Op beide dagen gaat het park om 10 uur open, waarbij gamers zich aanwezig kunnen melden en warm kunnen spelen. De eerste ronde van het evenement zal van start gaan om 11 uur. Meer informatie over tijden worden bekend gemaakt in aanloop naar het evenement.

Het toernooi wordt in goede banen geleidt door onze partners Team Visualize en Mouse-Control. Mediapartner Gamer01 (onderdeel van BNN) zal de presentatie en opnames van het evenement voor haar rekening nemen. Gameland zal zorgen voor een prachtig evenement en Bobbejaanland heeft al haar attracties beschikbaar gesteld voor alle bezoekers. Dankzij steun van onze sponsoren OGD, EA en Azerty is het hele evenement mogelijk en dragen bij aan de hoofdprijs: een geheel verzorgde reis naar de World Cyber Games Grand Finale in Busan, Zuid-Korea.