World Cyber Games Benelux

Resultaten WCG Samsung Euro Championship 2011

Resultaten WCG Samsung Euro Championship 2011

De eerst tweede speeldagen zijn achter de rug op de WCG Samsung Euro Championship 2011 in Polen. Bij StarCraft II moest Spoon de eer verdedigen van België en bij Fifa 11 was het Cedriic die de eer hoog moest houden. Op de eerste speeldag leek het voor zowel Spoon als Cedriic voorspoedig te gaan. Spoon moest zelfs in zijn pool een aantal extra wedstrijden spelen gezien er 3 spelers met gelijke scores waren geëindigd. Waardoor het erg lang spannend bleef in de pool van Spoon. Helaas werd Spoon toch als nog verslagen in zijn pool door de Engelsman dBling, maar we mogen tevreden zijn met het behaalde resultaat.

Voor Cedriic was de poolfase over twee dagen verdeeld, de eerste dag ging eigenlijk beter dan verwacht, tegen aantal toppers wist hij zich goed staande te houden. Echter de tweede dag was de druk aardig gestegen en moest hij zelfs voor een volle zaal op het grote podium tegen de favoriet uit zijn pool. Als hij deze zou winnen, zou door gaan naar de kwart finales. Echter deze druk bleek toch iets te hoog. Hierdoor struikelde hij helaas vlak voor de kwartfinales.

Al met al mogen we niet ontevreden zijn met het eind resultaat. Gezien de sterke tegenstand die op dit toernooi aanwezig is. Het is in ieder geval een goede voorbereiding op wat nog komen gaan bij de Grote Finales van de World Cyber Games 2011 in December. Zuid- Korea: Here we come!

Binnen kort zullen we nog enkele foto’s van het evenement online plaatsen.