World Cyber Games Benelux

[SEE2012] Informatie Benelux kwalificaties Samsung European Encounter

[SEE2012] Informatie Benelux kwalificaties Samsung European Encounter

Deze week maakte de organisatie de Europese World Cyber Games competitie van dit jaar bekend: de Samsung European Encounter. Het toernooi gaat plaatsvinden op 17 t/m 19 augustus 2012 tijdens GamesCom in Keulen (Duitsland). De bijhorende kwalificatietoernooien gaan zondag 29 juli al plaatsvinden.

 
De kleinere en enkel Europese variant van de World Cyber Games gaat dit jaar tijdens GamesCom in Duitsland plaatsvinden. Van 17 t/m 19 augustus 2012 strijden de beste Europese gamers tegen elkaar om de felbegeerde titel. 
 
Feitelijk gezien is het bijzonder kort dag, aangezien aanstaande zondag de deadline voor de kwalificatie toernooien staat.  Desondanks heeft de E-sportbond -in samenwerking met PROG4MER- toch besloten hier fatsoenlijke kwalificatietoernooien voor te organiseren.
 
Zowel Nederland als België hebben beiden één spot per spel toegewezen gekregen (1x Starcraft II en 1x FIFA 12). Dit brengt het totaal op vier spots voor Nederland en België.
 
Meer informatie over de kwalificatietoernooien:
Wanneer? Zondag 29 juli vanaf 18:30 uur.
Welke games? Starcraft II (PC) en FIFA 12 (PS3)*
Toernooitype? Best of 3, knock-out (single elimination)
Capaciteit? Maximaal 64 deelnemers (32x BE en 32x NL).
* Tijdens de Samsung European Encounter wordt FIFA 12 op de PC gespeeld.
 
De gekwalificeerden krijgen 180 euro zakgeld mee om de reis- en verblijfkosten (twee nachten) te dekken. Echter komen spelers die niet het gehele toernooi aanwezig zijn niet in aanmerking voor die vergoeding.
 
Naast Starcraft II en FIFA 12 is ook Dota2 een officiële titel op de Samsung European Encounter. Echter worden de Dota2 teams op basis van uitnodiging geselecteerd voor het toernooi. Of de Benelux hiervoor in aanmerking komt is nog onduidelijk.
 
Cu @ Samsung European Encounter 2012?